Prosty przepis na fit danie z indyka. Potrzebujemy jednego dużego pora i około 400 g pokrojonej piersi z indyka i sól ziołową.
Pora kroimy i mieszamy z pokrojonym indykiem i dodajemy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Nie dodajemy żadnego tłuszczu! Tłuszcz nie daje tutaj smaku a jedynie kalorie. Na koniec przyprawiamy solą ziołową. Szybkie i proste danie a bardzo smaczne. Możemy podawać z ryżem. Na zdjęciu z włoskim ryżem parboiled, który jest bogatszy w wartościowe dla zdrowia składniki, od zwykłego białego i szybko się gotuje. Na zdjęciach poszczególne etapy przygotowywania dietetycznego dania. Stosuję gotową sól ziołową Kamis, która zawiera: sól jodowaną, gorczycę białą, cebulę, pieprz czarny, cząber, bazylię i paprykę słodką.
Można zrobić bardziej ekskluzywną wersję z jagnięciną ale wtedy jedynie delikatnie przyprawiamy pieprzem i solą żeby przyprawy nie przyćmiły charakterystycznego smaku jagnięciny.
Easy healthy turkey recipe. We need one large leek and about 400 g of chopped turkey breast and herbal salt. Cut the leek and mix it with the chopped turkey, add a little water and stew it covered. We don't add any fat! Finally, add the herbal salt.
Pokrojony por.
Na koniec suchar. Przychodzi baba do lekarza i pyta:
- w jakich porach pan przyjmuje?
- w dżinsach.